2.évad

1.rész: Beletörődés

 

Doktor House új és izgalmas esetekkel tér vissza közénk - és talán még a szokásosnál is cinikusabb modorral, minek utána kénytelen elviselni, hogy egykori barátnője, Stacy a közvetlen közelében dolgozik, a kórház jogászaként. House doki megküzd Cuddy-val, ráadásul még alkut is köt vele, hogy egy nem mindennapi beteg az övé lehessen. Amikor a Clarence nevű halálraítélt férfi súlyos hallucinációkat követően hipoxiás állapotba kerül, House önhatalmúlag szállíttatja át a kórházba a veszélyes bűnözőt. Persze mindenki számára kérdés, hogy Doktor House miért is ragaszkodik ahhoz, hogy meggyógyítson egy olyan embert, akit napok kérdése és úgyis kivégeznek, olyannyira, hogy képes fittyet hányni egy másik, Cameron szerint sokkal fontosabb tüdőrák-gyanús esetre.

_______________________________________________________________________________________

2.rész: Boncolás

Dr. Wilson egyik betegét, egy végstádiumban lévő, mindössze csak 9 éves rákbeteg kislányt, különös hallucinációk miatt szállítják a klinikára. Ám mivel az agyát még nem támadta meg a betegség, nem tudni, hogy a tüneteket mi okozhatja. Wilson ezért House és a team segítségét kéri. Az első vizsgálatok nem utalnak sem fertőzésre, sem pedig toxikus megbetegedésre, s mivel Andie szívműködése sem mutat semmilyen rendellenességet, bizonyossá válik, hogy a tüdeje okozhatja a tüneteket. A műszeres tüdővizsgálatok negatív eredményt hoznak, ám House tumorra gyanakszik, így feltáró műtétet javasol. A kislány súlyos állapotára nézve azonban ez a beavatkozás akár halálos is lehet, ezért House doki furcsa módját választja annak, hogy meggyőzze a kollégáit ennek fontosságáról...

_______________________________________________________________________________________

3.rész: Ez elment vadászni...

Lisa Cuddy házának tetejét az ezermester Alfredo javítja, amikor egy óvatlan pillanatban a mélybe zuhan. Cuddy azonnal a klinikára siet a szerencsétlenül járt férfival, miközben arra lesz figyelmes, hogy Alfredo mindkét kezén a kisujjai sötétebb színűek, mint a többi. Az esetet persze nem kérdéses, hogy House doki és csapata veszi kézbe. Az első vizsgálatok közben azonban Alfredo állapota egyre csak romlik, mely semmi esetre sem magyarázható az esés következményeként. Cuddy súlyos asztmára gyanakszik, ezért Doktor House javaslatára először Alfredo, majd Dr. Cuddy házában kezdik keresni a feltételezhető kiváltó okokat.

_______________________________________________________________________________________

4.rész: TBC vagy nem TBC?

Dr. Sebastian Charles világszerte híres és roppant nagy elismertségnek örvendő orvos, aki az életét az afrikai emberek gyógyítására tette fel. Afrikából visszatérvén éppen a gyógyszergyárak képviselőinél lobbizik, amikor hirtelen rosszul lesz és összeesik. Miután Dr. Sebastian-t TBC gyanújával a klinikára szállítják, House utálata ellenére, Cuddy őt bízza meg a másodlagos diagnózis felállításával, miszerint valóban TBC-ről van szó. Ám House doki mindent elkövet azért, hogy ennek az ellenkezőjét bizonyítsa, és a férfi állapotát valamely más betegséggel igazolja. Eközben pedig még kedvenc orvosunkat szemmel láthatóan az is bosszantja, hogy Cameron-nak nem közömbös a jóképű Dr. Charles.

_______________________________________________________________________________________

5.rész: Apja fia

Carnell Hall éppen azt ünnepli a főiskolás barátaival, hogy sikeresen lediplomázott, amikor többször egymás után erős, áramütésszerű fájdalmat érez. Wilson és House közösen állítják fel a diagnózist, ám a tünet-együttes és a vizsgálatok eredménye egyetlen betegséget sem támasztanak alá. Közben kiderül, hogy az apa hazudott a fiának az édesanya halálának körülményeiről, ezért Doktor House arra gyanakszik, hogy Carnell megmagyarázhatatlan állapotát öröklött genetikai probléma, egyfajta kromoszóma-rendellenesség okozhatja. House doki mostanság feltűnően vagányan viselkedik a kórházban, melynek oka egy hatalmas teljesítményű motor, melyet a Wilson-tól kölcsönkapott ötezer dollárból vásárolt - munkatársai nem csekély döbbenetére. Ám a motoros-orvos jókedve rögtön alábbhagy, amikor átutazóban lévő szülei jelentkeznek be hozzá látogatóba.

_______________________________________________________________________________________

6.rész: Hajtás

A világhírű kerékpáros, Jeff Forster egy jótékonysági verseny közben légzésleállás miatt ájultan esik össze. Dr. Cuddy House-ra bízza a kényes esetet, ugyanis a versenyző és a menedzsere elismerték, hogy Jeff különféle doppingszereket használ - napi rendszerességgel. Mivel ennek ellenére minden lelete negatívnak bizonyul, a csapat éppen az ellenkező irányból közelíti meg a diagnózist. Rengeteg a lehetséges ok, de csak egy tünet. Foreman szerint a donor-vörösvérsejtek befecskendezése közben kerülhetett levegő a véráramba. A légembólia pedig be is bizonyosodik, ám amikor Chase leszívja Forster tüdejéből a légbuborékot, hirtelen másfajta tünetek jelentkeznek. Eközben Stacy a papírmunka elmaradásával üldözi House-t, s emiatt érzett ingerültségét - és persze Stacy nehezen elviselhető közelségét - a nő tolókocsihoz kötött férjén tölti ki.

_______________________________________________________________________________________

7.rész: Vadászat

Egy fiatal homoszexuális férfi mindenáron House dokinál szeretné kezeltetni magát. Kalvin Ryan a HIV vírus összes tünetével együtt egyértelműen AIDS beteg, ám ami a különös az állapotában, hogy az immunrendszere tökéletesen működik, ráadásul minden lelete negatív. Miközben azonban House-t győzködi a lakása előtt, rosszul lesz és anaphilaxiás sokkot kap, így kedvenc orvosunk kénytelen-kelletlen gyógyítani kezdi. Ám Gregory House-t mostanság sokkal jobban foglalkoztatja a magánélete, vagyis inkább mások magánélete. Ellopja ugyanis Stacy pszichiáterének aktáit, hogy minden fontos részletét megtudja Mark és Stacy rosszul működő házasságának. Úgy véli ugyanis, hogy eljött az ő ideje, hogy visszaszerezze szerelmét! Cameron lába alól ez idő alatt teljesen kicsúszik a talaj, mert meggyőződése, hogy a beteg megfertőzte őt a halálos kórral.

_______________________________________________________________________________________

8.rész: Hiba

Hat hónappal ezelőtt Chase egyik páciense életét vesztette. Az elhunyt fiatal édesanya, Kayla McGinley bátyja nem tud beletörődni testvére elvesztésébe, ezért pert indít a klinika ellen. A kórház jogászaként Stacy-n a sor, hogy minden apró részletet megtudjon a beteg legelső ellátásától, a később bekövetkezett haláláig. Egyenként próbálja összerakni a kicsi mozaikdarabokat, ám a team nehéz természetű tagjaival egyáltalán nincs könnyű dolga.

_______________________________________________________________________________________

9.rész: Megtévesztés

Mulatságos helyzet állt elő a Plainsboro Klinikán, ugyanis egy határozat értelmében három héten keresztül Foreman igazgatja az orvos-csoportot. Ezen a tényen mindenki remekül szórakozik, még House doki is, aki úgy dönt, hogy éppen itt az ideje, hogy az új főnök rendet rakjon a hosszú hónapok óta tologatott papírmunkák között is. Foreman-nek azonban egyre jobban fekszik a dolog és lobbizni kezd azért, hogy a kinevezés ne csak átmeneti állapot legyen. House a fogadóirodában tengeti az idejét, amikor egy középkorú nő rohamot kap, és azonnal kórházba kell szállítani. Mivel a vizsgálatok alapján a testi tünetek nem hozhatók összefüggésbe szervi megbetegedéssel, egyre inkább bizonyossá válik, hogy Anica Jovanovich Münchausen szindrómában szenved, vagyis szándékosan beteggé teszi magát, hogy törődjenek vele. Ám Gregory House ezúttal is a dolgok mögé lát.

_______________________________________________________________________________________

10.rész: Kommunikációs deficit

Kollégája nyugdíjba vonulási ceremóniáján a híres oknyomozó riporter, Fletcher Stone mond köszöntő beszédet, amikor egyszer csak elveszíti az egyensúlyát, és a földre zuhan. Szerencsés módon nem veszíti el az eszméletét, ám az egész szerkesztőség döbbenetére össze-vissza kezd beszélni. A kórházba szállítása után egyértelműen megállapítható, hogy a beteg férfi afáziás sokkban szenved, a hatalmas fejütés azonban mindezt nem magyarázza. Mivel House éppen Baltimore-ban tartózkodik Stacy-vel, hogy a biztosítási fedezetét intézze, ezért a team telefonon tartja vele a kapcsolatot. A kezelést pedig az sem könnyíti meg, hogy a kórtörténetet alig lehet felállítani, mivel Stone viszonylag rövid ideje él házasságban, s a felesége elég keveset tud a múltjáról, az ő beszédét pedig nem könnyű megérteni.

_______________________________________________________________________________________

11.rész: A tudás: hatalom

Egy jómódú családanyát szállítanak be a kórházba súlyos mozgászavarral. Miután az MR nem mutat agyi elváltozást és a terhességi teszt is negatívnak bizonyul, House és az orvosi team az újabb okokat keresi. Mrs. Dalton pszichózisos rohama után azonban Doktor House kizárásos alapon arra a következtetésre jut, hogy a nő panaszait valamiféle serkentőszer okozhatja. Nem sokkal ezután Foreman-ék találnak is egy üveg Ritalin-t Margo Dalton autójában, ami azonban a kislánya nevére van felírva. Eközben Wilson hol Stacy-hez, hol pedig Greg-hez szaladgál, hogy felelősségre vonja őket a Baltimore-ban történt afférjük miatt. Cameron pedig a HIV tesztjének eredménye miatt aggódik.

_______________________________________________________________________________________

12.rész: Figyelemelterelés

A sürgősségiek egy 16 éves fiút szállítanak be a kórházba, akinek egy quad-baleset következtében a teste csaknem 40%-ban megégett. Az elsődleges teszteredmények agyi rendellenességre és szívproblémákra utalnak, ezért House csapata kapja meg az esetet. Ám mivel Adam mellkasa is teljesen összeégett, ezért nem a modern gépek segítségével vizsgálják őt meg, hanem egy úgynevezett galvanométerrel. Eközben azonban a fiú rohamot kap és bevérzik a agya. Gregory House-t ezalatt teljesen más jellegű dolgok foglalkoztatják. Azt már megszokhattuk tőle, hogy morbid dolgokat művel, ám most éppen egy két éve kómában fekvő idős betegnél próbál előidézni migrént - csupán kísérleti céllal.

_______________________________________________________________________________________

13.rész: Külcsín

Alex, a híres szupermodell már a divatbemutató előtt panaszkodik a közérzetére, majd amikor a kifutóra lép, hirtelen rosszul lesz, verekedni kezd és elájul. Ám mindezek előtt az édesapja, aki egyben a menedzsere is, nyugtatót ad neki. Dr. Cuddy House-nak adja az esetet, mely szerint a 15 éves tinédzser modell tünetei: kettős látás, agresszivitás, cataplexia, valamint hányinger, gyomorfájás és izzadás. Mivel a toxikológiai vizsgálat valiumot és heroint mutat ki, ezért az orvosi konzultáció után House doki úgy dönt, hogy Alex-et azonnali detoxikációra, egy rövid, de nem veszélytelen eljárásra küldi. Ugyanis az összes többi tünet egészen biztosan idegi eredetű, melynek valódi okozóját a kábítószer-függőség elfedheti.

_______________________________________________________________________________________

14.rész: A szex veszélyes fegyver...

House egy 66 éves öregurat kap legújabb pácienséül, aki mind később kiderül szív-transzplantációra szorul, a kora miatt azonban már nem kerülhet fel az átültetésre várók listájára. Az orvos-csoport nagyhatalmú feje azzal a merész ötlettel áll elő, hogyha hivatalos úton nem kaphatnak szívet, hát keres egy olyan szívet, melyet elutasítottak és nem kaphatnak meg az átültetésre várók.

_______________________________________________________________________________________

15.rész: Tanácstalanság

Egy elfajult szexuális játszadozás közben a Lambert házaspár férfi tagja fuldokolni kezd, azonban a vizsgálattal megbízott orvosok tanácstalanok az állapotával kapcsolatban. Mivel nem igazán tudnak dűlőre jutni, így elkerül az eset Gregory House és csapata elé, akik azonnal megkezdik a versenyfutásukat az idővel, hogy megtalálják a baj forrását.

_______________________________________________________________________________________

 16.rész: Biztonság

Miközben Wilson egyre jobban unja House hóbortjait és azt tervezi, hogy tényleg elköltözik a legjobb barátjától, Cuddy egy furcsa eset miatt hívja fel House dokit. Egy tini-lány, akin pár hónapja szívátültetést végeztek, furcsa allergiás reakciókat él át. Az eset mindennaposnak tűnik, ám amikor kiderül, hogy mindez egy steril szobában történt, Gregory House és csapata ráveti magát az esetre.

 _______________________________________________________________________________________

17.rész: Mindent egy lapra

Egy jótékonysági estélyt tartanak a kórházban, amelyről Cuddy-t elhívják egy betege miatt, akiről azonban kiderül, hogy csak egy szimpla hasmenése van. House-t viszont hirtelen nagyon is elkezdi érdekelni az ügy, mivel a tünetek kísérteties hasonlóságot mutatnak egy 12 évvel ezelőtti "megoldatlan" esetével. Akkor ugyanis egy 73 éves nő halt meg a kezei alatt egy gyors lefolyású, titokzatos betegség következtében.

_______________________________________________________________________________________

18.rész: Odaadás

Doktor House legújabb betege egy nő, aki már a tizedik napja nem tud aludni. Mindez azért is nyugtalanító, mivel egy ember a teljes ébrenlét során 11 napnál tovább még nem maradt életben. Miközben elindul a versenyfutás az idővel, a szokásos problémával is szembetalálkozik az orvosi team: vajon miben is hazudik a páciens?

_______________________________________________________________________________________

19.rész: House kontra Isten

House legújabb esete egy igencsak kivételes képességekkel rendelkező fiatalemberrel kapcsolatos, akihez rendszeresen - az állítása szerint - maga Isten szól. A kezdetben meglehetősen szkeptikus House idővel rádöbben arra, hogy talán mégis van igazság a fiú szavaiban - és elindul a nagy összecsapás House és az Úr között.

_______________________________________________________________________________________

20-21.rész: Eufória 1-2. 

A klinikára egy rendőrt szállítanak be, akit fejlövés ért és amellett, hogy súlyosan vérzik, egyfolytában csak nevet. A különös az esetben az, hogy a golyó szilánkjai nem az agy eufóriáért felelős részében vannak. Az első vizsgálatok után ráadásul kiderül, hogy a vérgázok szén-monoxid mérgezést mutatnak ki. House szerint minden bizonnyal légionárius betegségről van szó, miközben lassanként okok és tünetek hosszú sorára is fény derül.

_______________________________________________________________________________________

22.rész: Mindörökké

House doki jelenleg csak Cameron-nal kettesben tartja a frontot a klinikán, hiszen Foreman még mindig a súlyos operációjából lábadozik. Eközben pedig Chase-t Cuddy egy időre az újszülött osztályra irányította, ahol is egy furcsa esettel kerül szembe. Egy édesanya ugyanis, amikor váratlanul rohamot kapott, a négyhetes csecsemőjét a vízbe ejtette. A roham kiváltó oka természetesen ismeretlen eredetű.

_______________________________________________________________________________________

23.rész: Na, ki az apuci?

House doki egyik gimnáziumi barátja bukkan fel a kórházban, hogy az alig pár napja megismert lányának kérjen segítséget, akit hallucinációk gyötörnek. House megpróbálja megoldani a különös esetet, miközben arról győzködi barátját, hogy a lány nem az, akinek mondja magát.

_______________________________________________________________________________________

24.rész: Ok nélkül

Újabb különleges eset ejti gondolkodóba House-t. A beteg nyelve erősen duzzadt, holott semmi oka nem lenne rá. A beteg kivizsgálása közben a doktort meglövik, sérülése súlyos, el is veszti az eszméletét. Amikor aztán végre magához tér, szeretné folytatni a diagnózis felállítását. Tudni akarja, mi okozza a szokatlan elváltozást. Rövidesen meglepetten tapasztalja, hogy azonos terembe került a merénylőjével. Az amúgy sem túl barátságos orvos nem fogja vissza magát.

 

Oldalmenü
Szavazás
Mit gondolsz Kutner haláláról?
Ezek után nincs értelme élni
Elég drasztikus megoldás volt
Ki az a Kutner?
Nem csíptem... örülök neki
Végre valami izgi a sorozatban!
Diavetítő